kibris-turk-halkinin-47-yillik-bellegi-turk-ajansi-kibris-tak-47-yasinda_2735c (2)

KIRIM’DA BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINA 3’ER YIL HAPİS

AKMESCİT/SİMFEROPL, 01.03.2011 (QHA) – Rusya yanlısı Sivastopol-Kırım-Rusya örgütü mensupları Valeriuy Podyaçiy ve Semyon Klyuyev, Ukrayna’da bölücü faaliyetler yapmak suçundan 3’er yıl şartlı hapis cezasına çarptırıldı.

Ukrayna Milli Güvenlik Servisi (SBU) 2008 yılında Valeriy Podyaçiy ve Semyon Klyuyev hakkında bölücülük suçlamasıyla dava açmıştı. Klyuyev, Kırım Parlamentosuna Kırım’ın Rusya’ya bağlanmasını ve Kırım’ın Rusya idaresi altında bulunan bölge olarak ilan edilmesi talebiyle bildiri yayınlamıştı.

Podyaçiy ve Klyuyev suçlarını itiraf etmediklerini ve 28 Şubatta Kırım Özerk Cumhuriyeti İstinaf Mahkemesinin 28 Şubat’ta aldığı karara itiraz edeceklerini bildirirken, Ukraynalı milliyetçiler bu kararı olumlu karşıladıklarını açıkladılar. Ukrayna sağcı Ukrayna Milliyetçiler Kongresi Kırım Şubesi Başkanı Vasıl Ovçaruk, “Madem Podyaçiy ve dostları Rusya’da yaşamak istiyorsa, o zaman göç programından faydalanarak Rusya’ya gitsinler. Bölücülere büyük hapis cezası verip, hapishane yemeği yedirerek suç fikirlerini unutturmak lazım” dedi.

Dmitriy Korsak – Osman Bayramaliyev

Bu makaleyi paylaş

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email