facebook-ru

EUROVISION-2011’DE UKRAYNA’YI MIKA NEWTON TEMSİL EDECEK

KİEV, 02.03.2011 (QHA) – Eurovision-2011 Ukrayna elemelerinde son nokta konuldu. Elemelerin organizatörü olan Ukrayna’nın 1. Ulusla Kanalının bugün verdiği bilgiye göre 3 Martta yapılması planlanan final tekrarından önce adaylığını çeken Camala lakaplı Kırım Tatar şarkıcı Susanna Camaladinova’nın ardından Zlata Ogneviç de yarışmadan çekilince Mika Newton galip ilan edildi.
Ukrayna elemelerinin finali, 26 Şubatta yapıldı. Final, Ukrayna’da hiç kimsenin beklemediği şekilde Mika Newton (Mika- Mick Jagger, Newton- yeni ton) lakaplı Oksana Gritsay’in zaferiyle sonuçlandı. Finali Camala’nın kazanması gerektiğini belirten jüri üyesi Ukrayna Cumhurbaşkanı İdaresi Başkan Yardımcısı Anna German, sonuçlara inanamadı ve oyların tekrar hesaplanmasını istedi. German, oylama sonuçlarını denetleyecek sorgu komisyonu kurdurdu. Ukrayna basını Mika Newton’un zaferini şaşkınlıkla ve şüphe ile karşıladı. Zlata Ogneviç’in taraftarları finalin tekrar yapılması talebiyle Eurovision-2011 Ukrayna elemeleri organizatörü Ukrayna’nın 1. Ulusal Kanalına finalin tekrar yapılması talebiyle başvurdu. Bunun üzerinde kanal, finalin tekrarının 3 Mart günü saat 21.30 ile saat 23.00 arasında yapılacağını ve finalin sadece Camala, Mika Newton ve Zlata Ogneviç arasında yapılacağını bildirdi.
Camala, resmi internet sitesinde yayınladığı açık mektupta adayliğini geri çektiğini bildirdi. Camal, “Ben kendim için çok zor karar aldım. Bu kararım, daha fazla para kazanmak amacıyla Eurovision konusunu gündemde tutarak yapılan göstermelik kavgalara katılmamaktır.” dedi. Camala’nın ardından bir başka Kırımlı şarkıcı Zlata Ogneviç de ayağındaki sakatlığını öne sürerek adaylığını geri çekince Mika Newton Mayıs ayında Almanya’nın Düsseldorf şehrinde yapılacak Eurovision-2011 şarkı yarışmasında Ukrayna’yı temsil etme hakkını kazandı.
Osman Bayramaliyev

Bu makaleyi paylaş

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email