facebook-ru

ARZI KIZ EFSANESİ İLK KEZ BALE OLARAK SAHNELENDİ

AKMESCİT/SİMFEROPİL, 23.03.2011 (QHA) – Arzı Kız Efsanesi, 23 Martta Kırım Tatar Akademik Müzikal ve Drama Tiyatrosunda ilk kez bale olarak sahnelendi.
Oyunun yönetmenliğini Kırım Tatar Akademik, Müzikal ve Drama Tiyatrosu Bale Ustası Munir Ablayev yaptı. Balede baş rolleri Ayşe Aliyeva (Arzı Kız), Vadim Üseyinov (Hasan) ve Alim Bilalov (Bektemir) oynadılar. Bale, tiyatro salonunu dolduran seyircilerin beğenisini kazandı.
Efsanede Mishor köyünde yaşayan güzel kız Arzı’nın hayatı anlatılıyor. Arzı, Hasan adlı bir delikanlıyı seviyor. Bu sevgi karşılıklı oluyor. Ancak zengin bir adam olan Bektemir, Arzı’yı kaçırıyor ve güzel kız intihar ediyor.
Tiyatro daha önce bu efsaneyi müzikal tiyatro oyununa ve çocuklar için kukla oyunu olarak repertuarına almıştı. Arzı Kız Balesi, tiyatronun sahnelediği ilk bale oyunu oldu.
Kırım Tatar Akademik, Müzikal ve Drama Tiyatrosu, 110 yıllık tarihinde toplam 100 oyunu sahneledi. Tiyatro, yeniden kurulduğu 15 Nisan 1990 tarihinden bu yana toplam 35 oyun ve konser programı sahneledi. Bugün tiyatroda aktörler, dansçılar, orkestra ve diğer çalışanlar olmak üzere toplam 150 kişi çalışıyor.

Bu makaleyi paylaş

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email