2112201613314428

KIRIMOĞLU: ”KTMM, BİR DERNEK OLMADIĞI İÇİN TESCİLİNİ YAPMAYACAK”

AKMESCİT/SİMFEROPİL, 28.04.2011 (QHA) – Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım Başbakanı Vasiliy Catı’nın KTMM’nin resmi tescilini yapması gerektiği yönünde yaptığı açıklamayı yorumlarken, KTMM’nin bir dernek olmadığı için tescilini yapmayacağını söyledi.

Kırımoğlu, bugün verdiği brifingte “Kırım Tatar Milli Meclisinin bir dernek olarak tescilini yapması söz konusu ise bu olmaz. Kırım Tatar Milli Meclisi, tüm Kırım Tatar halkının seçtiği temsil organdır” dedi.

Kırımoğlu, KTMM’nin ne olduğunu tam olarak açıklayan yasa tasarısının Ukrayna Parlamentosuna sunulduğunu söyledi. Kırımoğlu, “Ukrayna Parlamentosuna sunulan yasa tasarılarının analizini yapan Ukrayna Parlamentosu Danışma İdaresi bu yasa tasarısı ile ilgili olarak bizim için çok olumsuz bir sonuç çıkardı. Bunun için bu yasanın kabul edilme olasılığı şu anda görülmüyor. Bana göre Ukrayna Parlamentosu bu yasanın kabul edilmesinin önemini henüz anlamadı” dedi.

Kırımoğlu, KTMM’nin resmileştirilmesi sorununda çözümün, devletin KTMM’yi Kırım Tatar halkının temsil organı olarak tanıdığı kararın yayınlanmasıyla mümkün olacağını kaydetti.

Niyara Nurmambetova – Osman Bayramaliyev

Bu makaleyi paylaş

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email