00-russia-crimean-tatar-girls-290815

KIRIMOĞLU: ”KIRIM TATARLARI İŞE ALIMDA ETNİK AYRIMCILIĞA MARUZ KALIYOR’

AKMESCİT/SİMFEROPİL, 28.04.2011 (QHA) – Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, bugün Akmescit’te verdiği brifingte Kırım’da devlet organlarında işe alım sırasında Kırım Tatarlarına etnik ayrımcılık yapıldığını belirtti.

Kırımoğlu, etnik ayrımcılık olayları izlenmediği için ayrımcılık olaylarının kayıtlara geçmediğini, ancak Kırım’da İçişleri Bakanlığı bünyesinde çalışan memurlardan ancak yüzde 3,6’sını Kırım Tatarlarının oluşturduğunu söyledi. Kırımoğlu, “Kırım Tatarlarının Kırım’ın toplam nüfusunun yüzde 13’nü oluşturduğunu göz önüne alırsak İçişleri Bakanlığına bağlı kurumlarda Kırım Tatarlarına karşı yapılan etnik ayrımcılığın 4 katına çıktığını görürüz” dedi.

Kırımoğlu, yürütme organlarında ve yerel belediye şuralarında görev yapan Kırım Tatarlarının sayısının az olmasının da Kırım Tatarlarına karşı etnik ayrımcılık yapılmasına bir örnek olduğunu kaydetti.

Kırımoğlu, “Biz genel olarak her Kırım Tatar Milli Kurultayının toplantısından önce değişik devlet kurumlarına başvurarak orada çalışan Kırım Tatarlarının sayısı hakkında bilgi verilmesini istiyoruz. Çoğu kurum bize bu bilgileri verirken en çok ayrımcılık yapan kurumlar bize cevap vermiyor” dedi.

Niyara Nurmambetova – Osman Bayramaliyev

Bu makaleyi paylaş

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email